torsdag 19 januari 2012

Frågestund.


Suziluz har bollat vidare några frågor till mig. Kul!

Vad gjorde du för tio år sedan?
Bor ihop med en annan tjej nära Brightons pir, jobbar på call centre, skriver sporadiska kåserier och har precis blivit ihop på allvar med sköna grannen.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Har varit gift med sagda granne i nästan 4 år.
Tokgravid med barn II, har vidriga "för"värkar (visar sig vara förlossning som smygstartat) hon kommer i vecka 35 men mår toppen så vi kan åka hem efter bara två dagar.
Jobbar som en gud genom detta: Vårdar tvåårskrisande & vintersjuk son, har boksläpp (Döden på en blek häst), ger intervjuer och fotograferingar, hembesök av DN, dubbelbloggning, chatt (bebisen föds dagen efter chatten om jag ej minns fel), jag skriver intensivt på två nya böcker (Tistelblomman och Jag väntar under mossan; min 1:a ungdomsbok som kommer i maj) medan hon tar tupplurar, jag tackar ja till tecknaruppdrag, tackar ja till roliga jobbluncher och släpar med bebisen, fixar barnkalas ...
Så här i backspegeln tänker jag bara:
"Herregud. Vad man klarar om man måste, och framför allt om man vill."
För jag minns det som en fantastisk tid, hoppfull och fin. Fick energi av att allt gick bra. Det är ju sisådär två månader efter en födsel som adrenalinet och lyckohormonerna (eller vad det nu är) tar slut, i alla fall för mig. Men det är en annan och lite mörkare historia.

Fem snacks du gillar?
OLW ostbågar, pistagenötter (-mandlar?), ost&kex, estrella grillchips med tortilladip, popcorn.

Fem sånger du kan hela texten till?
Inga. Min hårddisk har raderats på nåt sätt. Kan knappt melodierna till våra vanligaste barnvisor.

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?
Betala lånen, köpa ett lite större hus på en gata jag gillar, resa, oroa mig mindre över finanserna omkring barnens framtid/skolgång, skänka mer.

Fem dåliga vanor:
Bara på en grej som stör mig så mycket att jag aktivt försöker ändra tankesätt: Jag kan gräma mig på tok för mycket över rena skitsaker. Typ ett felköp.

Fem saker du gillar att göra:
Kolla på nån dramaserie med E, pyssla, festa, käka, skriva autografer (haha skojar).

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Nä fan. Jag kan nog tänka mig att testa det mesta en gång, i rätt sammanhang.

Fem favoritleksaker:
Pappersdockor, utklädningskläder, pysselsaker, dator, bakgrejer.

Svara du också om du känner för det. Jag är nyfiken som skam.

8 kommentarer:

Gnestakänslan sa...

Vad gjorde du för tio år sedan?
Bodde och studerade i Lund, förberedde mig för att bli sambo för första gången, rände runt på klubbar och nationer och väntade på att bli antagen till bibliotekarieutbildningen.

Vad gjorde du för ett år sedan?
I princip samma som nu, fast på en annan tjänst (bibliotekarie/informatör i Trosa kommun). Frös. Eldade. Körde till/från jobbet med hjärtat i halsgropen. Längtade efter våren, plusgrader och torra vägar.

Fem snacks du gillar?
Ostbågar, chips, popcorn, falska fläsksvålar och Pommes Pinnes.

Fem sånger du kan hela texten till?
Bara fem?! Herregud, jag kan alla texter till allt jag någonsin hört. Men okej, ett urval:
1. Den sista jäntan (Povel Ramel)
2. Desafinado (Stan Getz?)
3. I fought the law (the Clash)
4. Under attack (ABBA)
5. Genesarets sjö (Kjell Höglund)

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?
Amortera av på lånen, sätta in pengar på Beatrices trust fund, konsumera, donera och investera.

Fem dåliga vanor?
Jag har en hel del nervösa tics som jag borde försöka jobba bort, t.ex. spänna käkarna, pilla på plitor, m.m. Vi hittar nog minst fem kandidater i den samlingskategorin. Och så borde jag sträcka på mig mera, och undvika att prata med mat i mun.

Fem saker du gillar att göra?
Jobba, kramas, umgås med vänner, läsa och snusa.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
Jeans, stora tröjor, sneakers, inkaluva, gore-tex-jacka.

Fem favoritleksaker?
Barbie, frisbee, såpbubblor, pussel, lego.

Lovable sa...

Vad gjorde du för tio år sedan?
Avslutade juristlinjen, flyttade till Spanien, sålde lägenhet i Stockholm, blev besatt av Inditex alla fina klädmärken (Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Stradivarius- Sverige har inte sett hälften av dessa underbara spanska märken ännu) och började praktisera det där med siesta och tapas på hög nivå. Simmade i Medelhavet när alla i Sverige f-r-ö-s.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Skrev om den andra boken i min barnbokstrilogi efter kontakt med en förläggare angående den första delen. Det blev en kämpig historia men det var värt det- i slutändan blev jag mycket nöjd med bok två. När jag inte skrev pendlade jag runt i skidområden på helgerna och hann också med att fira ett-årig bröllopsdag.

Fem snacks du gillar?
Jag är galen i mandlar, ostbågar, smågodis och någon slags rot från sydamerika som jag inte minns namnet på. Man kokar och friterar den och det är såååå gott! Kommer inte på någon femte godsak.

Fem sånger du kan hela texten till?
Eh, nope. Jag sjunger av princip inte i onödan sedan min musiklärare på uttagningen till kören bad mig avbryta under uppsjungningen. Efter tre sekunder. Mycket tragiskt.

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?
Precis samma sak som alla andra svarat.

Fem dåliga vanor:
Jag är arbetsblyg. Behöver jag säga mer?

Fem saker du gillar att göra:
Resa (jag blir alldeles hög av att knalla in på Arlanda), shoppa vackra saker, dela ut så mycket pengar jag kan till djurrättsorganisationer, skriva, äta god, vackert serverad mat tillsammans med mina nära och kära.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Saker som saknar form. (Tänk toppar som liksom bara hänger som tält på en.)

Fem favoritleksaker:
Min nya Magic Wand som ser exakt ut som Harry Potters trollstav och som man synkar med fjärrkontroller av olika slag. Med ett litet svisch höjer och sänker jag volymen på TV:n. (Det är helt och fullkomligt SANT!) Vidare roar jag mig med brudmode-sidor på nätet, modemagasin och min nya symaskin.Sist, min Iphone.

e sa...

Lustigt, jag hade missat att Greta kom i vecka 35, precis som Flora! Fast vi fick stanna på BB fyra dagar eftersom hon inte var så intresserad av att äta. Fyra olidliga dagar, jag ville bara hem!

För mina svar, se emmababbel

Amanda sa...

Jag skyndar dit, e!
(Hon hade en gnutta mer gulsot än de gillade, annars hade det bara blivit en natt som med Felix, v 36)

tante Jul sa...

Men det er da KLART at fu liker å skrive autografer, du møter jo så mange fine mennesker! :)

cyndi sa...

Vad gjorde du för tio år sedan?
Packade lådor inför flytten till eget hus. Två stora och två små skulle äntligen få lite mer plats. Gillade huset, men grannarna… Dom var så nära ju. Kedjehus typ. Nu börjar jag trivas och grannarna är underbara.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Jobbade. Målade. Drömde. Det känns som att det inte hände så mycket för ett år sen, men det gjorde det säkert. För exakt ett år sen byggde vi nog världens största snöborg utanför köksfönstret. Ungarna tröttnade till slut men jag fortsatte gräva. Så mina grannar har nog en del att prata om.

Fem snacks du gillar?
Ostbågar, grissini, salta pinnar, havrefras och peanøtter (Ja, hur kul låter det med JORDnötter??).

Fem sånger du kan hela texten till?
Det är många det! Eller hela förresten. Jag kan början av många Janis Joplin-Scorpions-Billie Holiday-Metallica-Erasure-Depeche Mode-Runrig-Bon Jovi-Alphaville- Dolly Parton-Dire Straits- Deep Purple-Prince-låtar… men hela. Måste man kunna hela???

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?
Vara generös. Lösa några oroliga knutar. Köpa en båt. Bo kvar här. Förändra världen (lite i alla fall).

Fem dåliga vanor:
Blir trött i förväg. Suckar. Skjuter upp saker (dock ej raketer). Oroar mej i onödan. Ställer tekoppen på skrivbordet fast ingen annan får det…

Fem saker du gillar att göra:
Måla. Sova. Vila. Läsa. Lyssna på musik.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Päls. Andra djurplågerikläder. Skotskrutigt från topp till tå (har provat). Dykardräkt. Annars öppen för det mesta. Inkl. rymddräkt.

Fem favoritleksaker:Lego (fritt bygge bara, inte efter beskrivning), snygga pennor, allt papperspyssel, hemmagjorda dockskåp, lera.

T sa...

Vad gjorde du för tio år sedan?

Var mammaledig med min äldsta pojke. Ett år tidigare satt jag i mina föräldrars källare med packad ryggsäck och snusnäsduk och Indien-biljett i handen när jag plötsligt och oväntat behövde gå upp i köket och äta två burkar oliver och sedan må illa. Så illa att jag köpte ett graviditetstest, fick ställa in Indien-resa, tigga till mig ett jobb för att få bra föräldrapenning (hade sagt upp mig för att bli en sån där skön Indien-luffare ju) och sedan segla in i Babycountry.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Jag jobbade som gymnasielärare precis som nu. Hittade två bloggar jag gillade - Onekligen och Alla har en bok inom sig. Was seized by inspiration.

Fem snacks? Oliver, oliver, ost och oliver.

Fem sånger? Främling, No surrender, No woman no cry, Hallelujah (även Ebba Forsbergs version)och Dinosaurietåg.

Mångmiljonär? Köpa hus i Gbg, resa mycket mer, skänka bort mycket.

Dåliga vanor? Min gud. Jag stiger till exemple aldrig upp på mornarna. Och nu sitter jag här och gör detta på jobbet. (I hope I look very busy and important.)Jag blandar också svenska och engelska på ett damn töntigt sätt. Dessutom klarar jag inte av att vänta. I höstas mailbombade jag yours truly när väntan blev för svår.

Fem saker du gillar att göra? Läsa, diskutera böcker, läsa igen, resa, äta god mat.

Amanda sa...

Tante Jul, ja extremt fina människor, vackra och trevliga, och en del kommer hela vägen från Norge!

Cyndi, mmm, grissini...
T, mmm, aldrig stiga upp på mornarna...