torsdag 1 mars 2012

När barnen har somnat.


Ja jäklar vad vi skojar till det och glädjestrålar och är allmänt underbara.

Not.

Låt oss kalla den här bilden för "Kaffemostrarnas tandblekningsdemonstration".
(Det är jag som har blekt.)

4 kommentarer:

Jennifer - Kanada sa...

Haha, så gulligt! Blev det bra resultat och vad bleker du med? Här i Kanada är affärerna fyllda med olika blekningspreparat, men det är så svårt att veta vilka som är bra och inte!

Amanda sa...

Okej, varning för uppsats!

Jag hörde mig för ett bra tag om lägst risker och bäst effekt innan jag bestämde mig för silikonskenor som tandläkaren gör (det är det dyra, tror det kostade 1600 kr för mig ungefär, men man har dom där skenorna för evigt sedan). Det är lite krångligare än sådan där engångsblekning med laser men ger mer effekt.
Silikonskenorna har extrautrymmen och där klickar man små droppar blekgel (min är 16%, det är olika hur stark man behöver/klarar, ett par småtuber kostar några hundra här) och sitter med skenorna i två timmar om dagen i några veckor, eller hur lång tid det nu tar att få önskad nyans.
Vissa sover med skenorna har jag hört.
Metoden anses säker, har använts i 12 år ungefär, jag fick lite ökad känslighet i början men är helnöjd. Helnöjd! Viktigt att inte ta för mycket gel, då läcker det ut på tandköttet och ... ajj. Bara att ta ut skiten, tvätta ur och börja om.

Förra veckan körde jag några timmar igen för att fräsha upp. Min hygienist rekommenderar att man dricker sitt kaffe med sugrör + lite mjölk (ie ej svart) medan man bleker för svart kaffe motverkar processen och det vill man ju inte för det ÄR lite krångel.

Jennifer - Kanada sa...

Åh tack så mycket för ditt utförliga svar! Då förstår jag. Ska vidarebefordra informationen till min vän som funderar mest över detta. Själv väntar jag på inplantat för framtänderna så tandblekning är inte att tänka på direkt, haha.

Amanda sa...

Wow, blir du en titan då? ;-)
Lycka till Jennifer!