lördag 21 april 2012

Surfar runt på lite bloggar och tappar liksom lusten att leva.

Är det bara jag?

Funderar fan på att ta en teknikfasta.
Koppla ur, cold turkey.
Det här är inte bra.
Det är för enkel distraktion. Men för DÅLIG distraktion.

Mvh,
/Skrev stommen till min debutroman en helg då Internet dog.

17 kommentarer:

Tid att skriva sa...

Hej Amanda! Hittade din blogg redan innan jag hittade Styggelsen (som jag älskade!) Jag kommenterar inte ofta på bloggar men ibland bara måste man :-) för...

Nix pix. Det är inte bara du. :-) Sitter här och borde ägna mig åt att göra en sista genomskrivning av min barnbok men vad gör jag? Surfar runt. Jag letar inte ens efter träpärlor till min son för hans motorikträning vilket hade kunnat vara en godtagbar ursäkt.

ARILD sa...

Håller med du! Jag är sketatrött på det meningslösa surfandet som bara gör att man tappar lusten till sitt eget arbete. Om man inte hade mycket disciplin redan innan så försvinner den definitivt när man klickar runt. Alla andra är mycket duktigare, smartare och driftigare än jag.
Nä, det är rätt så gött att dra ur sladden ibland och koncentrera sig på det som betyder något för en själv och ens egen utveckling.

Susanne Samuelsson sa...

Internet är livsfarligt. Jag har precis börjat blogga dessutom, för att "komma ut" lite som aspirerande författare och känner redan att det tar tid från mitt skrivande.
Men om man helt enkelt förbjuder sig själv att slösurfa förutom under vissa tider så ska det nog ordna sig. Det allra farligaste är dock Youtube, där man kan slösa bort timmar med att titta på Vännerbloopers och musikvideor från åttiotalet. Kortare sagt: Förbud är tyvärr det enda som funkar.

Malin sa...

Fy bubblan för slösurfande. Min avoghet beror på att jag själv ägnar alltför mycket tid till det, och det är så svårt att lägga av när internet bara...finns där.

Angående mitt eget bloggande tycker jag det är ett bra sätt att komma igång med övrigt skrivande och ett sätt att tvinga mig att tänka (det kan man i och för sig inte förstå att jag har gjort när man läser vissa av mina inlägg, haha).

Om nån har tips på hur man hänger sig åt meningsfullt surfande vore jag tacksam!

Janina sa...

Det är inte bara du. Det är väldigt lätt att a/tappa dyrbar tid b/få prestationsångest för att alla andra är snyggare, roligare och smartare än du (du vet hela fakebook-syndromet).

Fast ändå kan man ju inte låta bli.

Annelie sa...

Japp, du har helt rätt.
Nu stänger jag ner!

30-nånting sa...

Ja herregud, många timmar har jag slösat bort på slösurfande... Men din blogg är ju en av behållningarna på nätet så det vore trist om du kopplade ur...

Annika sa...

Usch ja, det är många timmar som går åt till att slösurfa. Som nyårslöfte bestämde jag mig för att inte tillåta internet mer än en liten stund på morgonen och en liten stund på kvällen. Ha! Det höll inte en halvtimme.

Anonym sa...

Teknikfastade i söndags kväll efter ett litet psykbryt. Ingen dator på och ingen frågade. Satte på en cd-skiva (!) och började...MÅLA! Det är ju så kul att surfa runt men det är ju så kul och man kan inspireras i all oändlighet. Dags att schemalägga sin nätanvändning tro, för sluta, det vill/kan jag inte (?)

J

Amanda sa...

Japp.
"Det är ju som ett köpcentra där det kommer in nya saker var 10:e minut", som nån sa.

Tänk precis innan webben. Jag minns det så väl. Hade precis fått kabel-TV, börjat plugga, bodde ensam och ba' "Nämen oj nu kommer den å den reprisen, jag sitter kvar, och snart börjar Skilda Världar. Ja 2,5 timmar är ju ganska snart i a f."

Att prokrastinera tills självföraktet är helt kvävande kan kanske rent av vara produktivt? ; )

Anonym sa...

http://svt.se/2.22584/1.2780661/sa_forandrar_internet_hjarnan

Ööööhhh...

Amanda sa...

hehe

('köpcentrum' menade jag juh)

Kati sa...

Håller helt med. teknikfasta är nog bra ibland... Jag skrev det första utkastet till min ännu outgivna första roman under en period utomlands då jag varken hade internet eller tv. eller, tv hade jag, men det fanns absolut inget av värde att se på den... Än idag har jag ingen tv och jag tror det hjälper. Det är alldeles för lätt att procrastinate när man sitter med internetanslutning till skrivdatorn... :P

Malin Roca Ahlgren sa...

Det borde fler göra. Jag gör det ibland. Nätet liksom äter upp en annars. Kram

cyndi sa...

Vad är det som gör att man slösurfar egentligen?

Många sitter i timmar.
Med ingenting.

Amanda sa...

Jag gör det i a f för att fly undan när jag inte orkar nåt annat. Sedan är det ju lätt hypnotiskt. Plus att mitt självförakt över detta beteende behöver nå riktigt maffiga höjder för att jag till slut ska tänka NÄ NU JÄVLAR och göra nåt vettigare. ; )

Malin Roca Ahlgren sa...

Skönt med andra som känner som jag. Jag hakade direkt och försäker fortfarande hålla ned. Varför får man dåligt samvete när man gör det? Helt knäppt ju! Kram Amanda och lycka till med skrivandet du just nu håller på med ...