måndag 14 maj 2012

Dagens glosa: "Pimpat utskick."

Om detta bloggar mitt barnboksförlags PR-ansvariga på förlagets egen blogg idag! Ibland kan man som författare få frågan om man själv har några idéer omkring ett eventuellt pimpat utskick eller andra PR-aktiviteter när det börjar lacka mot boksläpp. Inför Styggelsen tryckte förlaget upp stora perforerade vykort med tarotkort som jag hade designat själv, det var mitt förslag.
Alltid lite kul att kunna bidra med nån tanke där, något av jobbets guldkant faktiskt (för mig). Fast man får inte bli ledsen om det inte blir nåt pimp heller, det är ju en kostnadsfråga och förlaget avgör om och när det är vettigt att satsa på lite pimp.
Bland de roligaste pimpade utskicken jag hört talas om var Ninnis "Pojken som slutade gråta" där vissa utvalda pressfolk fick en brandvarnare med boken.

Jaha, urk, det tog fem timmar på skumpig buss till London t o r idag.
För två timmars småstressigt lunchumgänge med två kompisar jag inte sett på tre år.

"Du är dig preciiis lik, bara lite smalare", sa den ena.
"Öh, det kan ha att göra med att jag var typ nyförlöst sist vi sågs, Sherlock", sa jag.

Och appropå den snubben fick jag se att det fanns en affär med spiongrejer på Baker Street. Lite kul kanske. Eller nej.

Jag missade dagishämtningen, missade faktiskt lilla G helt, utom en snabb godnattpuss.
Och nu borde jag skriva tusentals ord, samt lägga mig på venusberget och ropa 'ball', samt göra plankan, samt vara snäll mot min man.
Orka. Smorka.
Fast jo, det sista orkar jag nog lite.

4 kommentarer:

Lovable sa...

Jag läser också deras blogg då det är mitt drömförlag! Efter att ha sett och läst hur de pimpat din bok med spindelnät och vissna blommor var jag omedelbart tvungen att lokalisera maken och berätta att det "baske mig var det snyggaste jag har sett"! Vilken lycka Amanda! Det verkligen glöder om hela boken och då har vi ännu inte kommit till det som står skrivet på insidan. Detta blir prisbelönt! (For the record, I said it first! ;-) ) Kramar och jättegrattis! Helena

Amanda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Amanda sa...

Å, tack!

Jag tycker att alla svenska barnboksförlag verkar vara drömförlag. Alla verkar _älska_ sina jobb (och vem hade inte gjort det?) och det genomsyrar hela stämningen.

30-nånting sa...

Hahaha men du orkar vara rolig i alla fall! Tack för skrattet