måndag 14 maj 2012

Låt mig presentera Charlie Kråka.


Hen är egentligen en fjäderklädd Halloweendekoration "inte avsedd för barn under 14 år" (?!) och vår (läs MIN) bästa snilleblixt-född-ur-desperation ever.

Charlie Kråka roar, avleder och skrämmer i lika delar. Hen vakar över oss alla. Jag blir själv rädd när jag glömt bort Charlie ett tag där uppe på frysen; hen är ganska naturtrogen.

Vi vuxna gör rösten och kraxig är nyckelordet där.
Det ständiga hotet är att Charlie kommer att svepa ner över köksbordet, hånskrattandes, och äta upp en minderårigs ris-å-kyckling innan den bortskämda skitungen hunnit utfodra sig själv.
Då blir det sprutt på ätandet.

Fast grejen är att barnen redan fattat att Charlie är en underlig, opålitlig och rätt skröplig varelse som mest kör med tomma hot och dåliga skämt.
Och som de älskar't.
Mest av allt väcker Charlie ömhet.
Lilla G ler rart och försöker mata Charlie med riskaka från knubbnäven.
Lilla F vill att stackars Charlie ska sova i hans säng "Because really, Charlie shouldn't be all alone in the house at night.".


P.S: Nu sticker jag till London, får se om jag testar att mobilblogga. Hörs!

5 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag vill också ha ett litet barn som pratat engelska med mig.

FRIDA sa...

Vilket bra tips!

Hur går det förresten med röstträningen? Jag skulle gärna se ett videoblogginlägg då du ligger på golvet och säger "ball" i mörkt tonläge.


Kram Frida

Ann-Kristin sa...

Bra tips! Tror jag ska försöka ragga upp någon underlig figur att ha i köket och hota trollungarna med när de inte vill äta. :-)

Anonym sa...

Åh! Plötsligt minns jag "Busmusen" som flyttade in hos oss när killarna var ungefär som F&G. En påhittad liten husmus som vi hörde först på kvällen när det var dags att småprata lite vid läggningen, nya sagor om Busmusens upptåg varje kväll om/när jag inte orkade läsa någon saga.
Busmusen kom med små väsande läten och gjorde ofta rätt dumma saker som kunde få grabbarna mer uppspelta än trötta för en stund - tills dom slocknade (med ett leende). Minnet av Busmusen idag enligt J: -Rätt störande.

/Jess

Amanda sa...

Åsa, ja det var helt klart värt att offra tvåspråkigheten för denna cuteness-faktor!
; )

Frida, det går dåligt, mycket dåligt.

Ann-Kristin, GÖR'T! Och sedan skriver du en barnbok om det.

Åh Busmusen - älskar't. "Rätt störande", hahaha.