torsdag 31 maj 2012

Otippat.

Gammert.

Det kom in ett tecknaruppdrag bara sådär.
Hinner nästan glömma att jag är illustratör mellan varven.
Jag jagar inte enstaka knäck längre, hinner inte, bokprojekten har prio.

Nu ska vi se om musklerna i näven minns hur man gör.

Hörs!

7 kommentarer:

Maria Turtschaninoff sa...

Sonen såg bilden och sprack upp i ett jätteleende och sa "baa"!

Anonym sa...

Och din väschöttska blir nästan ännu starkare där borta ibland va? "Gammert". Hö-hö...älskar´t.

/J

Amanda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Amanda sa...

J, hajjemän!

Maria, alltså de små är helt otroliga på att knäcka de visuella koderna - ie särskilja olika djur med minimala ledtrådar trots helt olika stilar hos olika upphovsmän. Jag blir lika impad varje gång.

Maria Turtschaninoff sa...

Ja till och med när jag ritar nåt som ser ut som en korv med fyra ben och en lång nos säger han "hau hau" (=det ljud hundar gör). Jag är också helt tagen av det! Eller att han kan göra en koppling mellan den ritade fisken i sin bilderbok och en ful forell i dagstidningen.

Amanda sa...

Ja alltså det är makalöst. Maken har ju pluggat synforskning och det finns ett speciellt vision lab för bebisar här i Ox där de kollar spädbarns ögonrörelser + igenkänning när de ser olika foton.
De har kommit fram till att typ en nyfödd fattar kategorierna 'fiskdjur' 'hunddjur' och 'kattdjur', trots att man försöker 'lura' dem genom att visa bilder på extremt konstiga fiskar, eller hundraser som är väldigt kattliknande.

Maria Turtschaninoff sa...

Wow, så spännande! Ja just det, jag tänkte häromdan på att hur är det möjligt att E gjorde kopplingen då han såg en bild av ett mopsansikte i en reklam och sade "hau hau". Di e klokare än man skulle tro, di små.