fredag 17 augusti 2012

Brottas med början.

Har skrivit minst fem olika inledningar till nya vuxenromanen.
Ingen av dem får det att glöda i mig.

Även om jag ofta får i bakläxa att ändra början och slutet lite när manus ska bli bok är det viktigt att sätta rätt ton för mig, nu.

Back to the grind. Hörs efter helgen.

8 kommentarer:

Kära Syster sa...

Intressant!
Själv är jag likadan, behöver en magisk start för texten, men jag inbillade mig att riktiga författare stod över sådant eftersom förlagen oftast kräver omarbetning av just början. *tänker om lite*

/Anna

ARILD sa...

Vad sägs om: "Det var en mörk, stormig natt"...?

Christin sa...

In medias res, Amanda! RAKT IN, eller varför inte mitt i en mening, bara för sakens skull? Som du säger brukar man ändra första biten ändå, sen.

Annelie sa...

Äsch då, Arild snodde mitt förslag. Vilket otroligt sammanträffande ;)

FRIDA sa...

Ha ha. Eller kanske "Hon vaknade med ett ryck".

Lycka till, början kommer hitta dig.


Kram Frida

Musimus Maximus sa...

Ack... if you build it, it will come... den sätter sig när historien har fått gotta sig lite och jäsa ordentligt till dubbel storlek! Fast det kliar och stör att man inte spikar det direkt.

Dyk rakt in, skriv något, döm inte. Christin slog huvudet på spiken. Men jaaaeeekligt svårt att ge fan i the constant edititing WHILE you're writing. Det är ta mig tusan det svåraste när man skriver O.o

Lycka till mitt i stöket! Det ger sig =)

Christin sa...

Musimus Maximus - just precis. Det är apsvårt att inte redigera medan man skriver. Jag får hela tiden göra det aktiva valet att INTE, liksom tänka "texten är råmanus, den ska vara rå, den SKA vara just precis som den är", och då kan jag stilla mitt sug en aning. För man förstör i regel mer än man rättar till när man pillar i skrivet, det blir hämmat till slut.

Släpp loss!

malin sa...

Ny bok? Spännande! Ser fram emot den. Lycka till med början, den kommer nog när du minst anar det ;)