onsdag 15 augusti 2012

Igenkänning: En skrivarmamma försöker få klar sin romaaan sista dagen på semestern.


Ha ha ha.

P.S: Vi är hjältar. D.S.

5 kommentarer:

Pernilla Alm sa...

Hjältar!

Sofie sa...

Ha ha, även jag har idag bidragit till den där stora högen hos förlagen som jag hört talats om att de har efter semestertider :) Dock med blygsamma 247 ord!

Anonym sa...

Hej Amanda! Jag har precis skrivit mitt första deckarmanus på 418 sidor och ska nu ta itu med genomläsning och redigering. Snälla hjälp mig lite med hur man ska tänka, dvs hur petig man behöver vara med tex indrag osv. Finns det något man kan lägga lite mindre energi och tid på som ett ev intresserat förlag kan bistå med senare, eller måste man jobba med ALLT? Det känns oöverstigligt och jag är rädd att jag någonstans ska bli rädd att boken suger och tappa kraften. Hur gör du? Hälsn Ulrika

Amanda sa...

Hej på er, och speciellt Ulrika,

Jag jobbar med allt när jag redigerar. Men framför allt KASST SKRIVANDE, ie stycken som skaver, känns klumpiga och fel. "Kan bättre" tänker jag då. Och försöker göra bättre.

Det allra viktigaste i redigeringsprocessen är att låta texten (råmanuset) vila helt i minst två veckor innan man skriver ut det på papper och tar på sig redaktörshatten samt greppar rödpennan. Då blir texten liksom någon annans och man 'ser' den + kan fixa upp den.

Grattis till avslutat råmanus. Man kan putsa upp dölig text men man kan aldrig putsa upp ingenting!

Anonym sa...

TACK!/Ulrika