fredag 23 november 2012

Tjejen som inte ville sova hela natten.

Sjömansklänning, sammet - check.
Tatuering - check.
Bästa killen (=Daddy) - check.

Ja hur gick det med nätterna? Inte helt lyckat att hon var 18 månader och vaknade två gånger varje natt om du frågar mig. Just nu känns det som om mitt sömnkonto aldrig kommer att återhämta sig, men det gör det ju. Fast det tar tid.

Men! Jo tack, nu funkar det.
I två ord: Eget rum. 
Så fort hon slapp någon av oss började hon sova 19:30 - 07:00, åtta nätter av 10. Sover mycket kortare tupplur på dagen och är en superstjärna i största allmänhet.

Disclaimer: Bara för att det funkade på våra två betyder inte det att andra inte kan ha andra erfarenheter om vad som är 'bäst'.

4 kommentarer:

cyndi sa...

Ja, vem behöver inte lite egen spejs liksom :-)

Amanda sa...

Nämen ... natuuurfolken och grottmänniskorna och gamla bondesamhället sov ju alla i en stooor klump och dom mådde ju - JÄTTEBRA ?!?
; )

30-nånting sa...

Yes! Har exakt samma känsla med båda. Mira flyttade vi ju ut vid 4,5 månad och Molly redan vid 3,5. Efter en eller två nätter sov de hela natten och så har det i princip fortsatt. Vi slapp störa dem och de störde inte oss med sitt knorr (gråten har vi självklart hört!).

cyndi sa...

Det går att åka på tältsemester om man vill leka grottfamilj :-)
Eller fråga om alla vill sova i kökssoffan. För visst sover gamla bönder i såna... Eller sov dom med grisarna? Mina grisar föredrar nog att sova själva i sina rum där dom får läsa ifred :-)