torsdag 31 januari 2013

Nyfådda böcker!


Tack härliga, begåvade författare och/eller förlag. Nu ska jag läsa lite och komplex inspireeeras.

Den magiska kappan - Katarina Genar - Bonnier Carlsen
Mannen som föll i glömska - Mia Ajvide - Månpocket
Ingenbarnsland - Eija Hetekivi Olsson - Norstedts

3 kommentarer:

Musimus sa...

Müüüs så det förslår! Gud vad härligt det ser ut. Undrar om det säger något att en vuxen människa sitter och är mest nyfiken på 'Den magiska kappan' O.o (Ehm, svara inte på det.) De var duktiga med omslaget också!

Rys-tips till däj, om du behöver en filmpaus från läsande/skrivande;

A Tale of Two Sisters
(2003)

En väldigt suggestiv koreansk skräckis. Såg den igår och kan säga att den var tacksam ur stämningsperspektiv. Sådär äckligt, kryyypande lugn (vackert filmat också) som ger en the heebie-jeebies, sparsamt strösslat med 'oj-nu-behöver-jag-byta-underkläder-och-boka-hjärttransplantation'-chock.

Amanda sa...

Å, den har jag hört talas om, ev sett lite av en natt (svagt minne att jag fick sluta kolla ...)

Den magiska kappan är fantastiskt fin. Verkligen en utmaning att skriva för den åldersgruppen (=just börjat läsa kapitelböcker själv), för språket ska vara ganska enkelt, men berättelsen ska _inte_ vara det. Hon har gjort ett fantastiskt jobb.

Musimus sa...

Skall faktiskt ta mig en titt på den! Bra tips =)

Även om jag inte skriver för de yngre så kan jag absolut förstå svårigheterna med att inte krångla till det, trots att berättelsen inte på några grunder är enkel. Tror det lättaste man som författare kan göra (känner jag i.a.f.) är att i princip dumförklara läsaren genom att tillföra för mycket. Gick igenom några gamla klassiker i min genre i helgen, och man inser verkligen viket fantastiskt hantverk det är att skriva så att läsaren sugs in och blir engagerad - med naken enkelhet.

Helt fantastiskt att du trycker ut en barnbok och en vuxenbok nästan samtidigt förresten! Yikes =) Kör hårt!