fredag 22 mars 2013

Önska ett inlägg 8 & 9: Blögg

8) JÄTTEVIKTIGT! (För mig). Hur gör man för att få sin egen bokblogg? Sajt? Någonstans där man kan starta sin egen blogg med kompisar? Där det finns folk som redan bloggar om böcker som skulle välkomna fler? Hoppas på svar! (OBS, ej avgiftsbelagt!)
Anonym
Radera
9) Ja ... och hur fixade du din egen blogg? Den är jättebra! Förlaget? Eget initiativ? Får du betalt för den? Hur finansieras bloggen? OSV.
Anonym

Svar:
8) En bokblogg får man inte, den skapar man! (Gäller förstås alla andra bloggar också.) En gratis portal jag vill tipsa om är Boktipset.se. Där kan man som bokälskare starta en blogg, betygsätta böcker man läst och följa andra, både författare och läsare, och vara med i bokcirklar och diskussioner. Vissa författare gästbloggar där ibland, t ex har jag gjort det!
Eller så startar man en blogg helt på egen hand, som Elisabeth/Bokvarg. En ung tjej jag fick träffa i en paneldiskussion på Bokmässan förra året, och som är en av de största ungdomsbokbloggarna.

9) Tack för fina ord! Jag bara ... fixade bloggen. Skapade den i Blogger och körde på. Efter ett tag lärde jag mig genom att surfa runt hur man kan göra sin egen bloggheader. Har faktiskt ingen aning om hur någon hittade hit, men det spelar ingen roll hur många som läser för mig. Förlaget/förlagen sa inte att jag borde blogga, för det gjorde jag redan. ; )  Jag tror att om man bloggar bara för att man tror att man 'borde det' så blir det inget kul. Jag tänker fortfarande att det är typ min syster, bästa kompis och en av mina kusiner som läser, max. Jag ser bloggen som mitt virtuella fikarum, det är ingen blogg jag har som en karriär. Därför har jag ingen organiserad reklam och ingen finansiering, jag bloggar lite på mina kaffepauser och när jag känner för det helt enkelt. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kom via Lina Neiderstam, hade läst den i ett år typ innan jag fattade att jag kanske skulle läsa böckerna också och blev stenkär!

//lilla S

Amanda sa...

tack sötis!

hampus sa...

kul med blogg om böcker och berättelser...