onsdag 24 april 2013

Förlåt Mama men detta stör mig.

Döp gärna om artikeln till "Se hit du slappa flick- eller pojkförälder som saknar sunt förnuft och ej har som tradition att värdera utbildning!"

Mvh,
Pojk- och flickförälder med ytterst känslosamma, motionerande, matlagande, pyssliga & fantasifulla/historieberättande barn som dessutom får spela så mycket data de vill och orkar

7 kommentarer:

enligt O sa...

Hm, som lärare och mamma till två pojkar tycker jag att det är en enormt nedlåtande artikeln. Syftet är säkert gott, men jäklar vad klumpigt skriven.

Amanda sa...

Exakt, exakt.

cyndi sa...

Jösses.

Stum liksom.

Jag undrar jag, om min femtonåring sitter och funderar på sin mansbonus? Det tror jag inte. Han har fullt upp med att hänga med så gott han kan i skolan.

VALDE att sitta och vicka på stolarna längst bak. VALDE dom det??

Å. Tänk om man hade tid och energi att besvara och förklara och röra om. Men jag ägnar den åt annat istället. Läxläsning och sånt med mina POJKAR ;-)

Jösses. Igen.

Saltistjejen sa...

Hahaha Amanda! Du är underbar!
Och ja, jag kan mest konstatera (igen) att Sverige har fastnat väldigt mycket i "könstänket" fast det är just DETTA svenskarna för allt i världen INTE vill ha. en mycket intressant om än lite komplicerad saltomortal måste jag säga.... ;-)

Anonym sa...

Stilistiskt klumpigt, visst, men bra att någon tar upp tråden. Killarna missgynnas i skolan. Det är ett stort problem och det har tydligen regeringen också insett. Bra tycker jag.
/M

Amanda sa...

Jamen gud, det är ju så intressant.
"Pojkar är störda", som så många (inkl jag) säger. I perioder alltså. Tänk testosteronstinn mördarhund med mer muskler än vett och för slappa 'ägare' för att ge tillräcklig fysisk stimulans. Och nu generaliserar jag vilt förstås, hur kan man annars diskutera nåt? ; )
Klarar de sig sämre på sikt? Not so sure. Hur man nu bedömer det.

Anonym sa...

"Störda pojkar" vet jag inte riktigt om jag skulle kalla dem, ens i perioder. Men killar utvecklas senare och det tar man i det svenska skolsystemet inte hänsyn till. Inte lätt att lära sig saker om man inte har nått mognad nog att greppa vad undervisningen handlar om. Ganska absurt, egentligen, att det kan ursäktas med att 'jo men de klarar sig ändå bra på lång sikt'. Snacka om att nedvärdera skolans betydelse.
/M