onsdag 3 april 2013

Kombinationen påsklovsledig unge och research

inför redigeringen av råmanus gick otippat okej idag.

Min hemläxa innan manuset Snögloben kan bli boken Snögloben är bland annat att lägga lite mer krut på miljöbeskrivningarna, så det var bara att sticka iväg till tavlan på The Ashmolean där allt började, där jag första gången fick känslan för en plats och en situation och en familj som jag ville skriva om.

Jag har verkligen vare sig fallenhet eller intresse för att leka outbildad, oavlönad fritidspedagog, men detta gick som sagt oväntat bra. En höjdpunkt var när lilla F satt på bussen bakom en man med ynmig mjällproduktion: "Usch! Vad har han i håret?!"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Föräldraskap :D
(oavlönat, tja...?)

Monica O Kolkman sa...

På svenska eller engelska?
Jag och barnen brukar roa oss med att kommentera folk på holländska när vi är i Sverige, eller på svenska i Holland. Och hoppas att ingen fattar, ibland är språken ganska lika varandra.

Amanda sa...

Nä förlåt, jag menade inte oavlönat - man går ju rent av back!
; )

Monica, det var på engelska tyvärr ... tur i oturen att han ej talar så tydligt.
(Det han kan på svenska är bamse, pippi, tomten, vatten, hej då, snippa och fika. Vi pratar 99% engelska hemma.)

Tante Jul sa...

Hei, nå har omsider jeg også lest intervjuet ditt i Kollega - svigermor har spart og tatt med til meg. Bildet på coveret var kjempefint, særlig etter at jeg hadde sett på det en stund og oppdaget hvilken tilstand tapetene var i :)

Amanda sa...

Kul! Det var i lilla Fs rum precis innan vi tapetserade om. Fotografen tyckte de var så härligt spooky att han även tog ett självporträtt av sig själv där inne.