onsdag 26 juni 2013

Du hade väl inte tänkt gå och lägga dig redan?

Har du någonsin sett en av de där små filmerna där du ombeds titta noga, noga på en viss detalj genom hela filmen, och sedan, i slutet, så avslöjas det att medan du tittade sådär noga så hände något stort och märkligt som du inte ens upptäckte för att du var så upptagen med att studera det du blivit ombedd att fokusera på? Det är underligt hur det kan bli så, lite som det där som just rörde sig bort från dörröppningen i rummet där du sitter nu.

2 kommentarer:

Musimus sa...

Tack. Härlig byxbytarbild. *rys*

Saker som inte (längre) lever, färgade i grå/blå-skala, har ryckig gång och verkar hoppa framåt emellanåt som ett hackigt gammalt videoband... that's just serously creepy. Sedan får de gärna se ut som om de släpats baklänges genom kyrkogårdskloaker, vara 1) väldigt unga eller 2) extremt gamla. Helhetsbilden skall förmedla att något riktigt hjärtskärande hemskt har hänt dem - ty då, medan man blir ledsen i ögat och blinkar suddigt, avger de den där isande kalla känslan av att det inte är ditt ömkande de vill ha...

Fast ibland är de där gamla 18-/1900-talsfotona på döda personer (du vet, uppklädda, sittande som om de fortfarande levde) bland det äckligt rysligaste som finns. Ergo varför filmen The Others, trots avsaknad av blood, ryck och solkiga döingar, var spooky shit det med.

Tante Jul sa...

Fy!
(grøsser her jeg sitter)