fredag 12 juli 2013

Sommarstängt.

Kram!
Amanda

6 kommentarer:

lilla S sa...

Ha en fin sommar Mandis, ses när gräset gulnar!

Anonym sa...

Herr O P Andersson stänger sin butik, lämnar beteenden, drivkrafter och o b d på skrivbordet och går ut bland blommor o blad. Lycka till med Snögloben.

Musimus sa...

Trevlig sommar! :) ...och lite inspirerande spööökspöök.


***
Förresten, har funderat på en sak; en del författare skriver inte ut platser/byggnader/gatunamn där det lätt hade smält in och kanske underlättat läsarens orientering. Nu kan man ju fråga DIG varför! :)
I "Döden på en blek häst", väl i Oxford, skrev du t.ex. aldrig ut att det var tal om, säg, Blackwells stora bokhandel, Magdalen [College] med rådjursparken och 'The Halls', Broad Street (fast du kanske skrev "någon bred huvudgata"/dyl på svenska), Market Street, Covered Market etc. Fanns det någon särskild, praktisk, anledning till detta som gjorde att du inte _kunde_/fick skriva ut namn? Eller var det ett rent stilistiskt beslut att köra utan?
Knäpp fråga kanske ;) men har mina anledningar att ställa den.

***

Amanda sa...

Tack kära lilla S, herr O P ; ) och Musimus!

Som svar på frågan: Böckerna utspelar sig i ett fiktivt Oxford som lånat mycket men inte allt från verkligheten. För att jag vill ha konstnärlig frihet helt enkelt. Elevhemmet var nog det jag tänkte mest på i början, ville inte skriva ut det verkliga namnet, kändes fel på något sätt. Från början skulle staden faktiskt inte ens kallas för Oxford utan något fiktivt men förläggar'n tyckte inte det.

Anna Hansson sa...

Trevlig sommar!

Musimus sa...

Aaah... Tack snälla för blixtsnabbt svar! :)

Have a totes amaaazing summer!