måndag 19 augusti 2013

Me, me, meee.

Det är recensionsdag för Det osynliga godiset (för 6-9 år) idag. Nerverna sitter utanpå skinnet, magen är i uppror. Tills jag läser detta:

"I Villa Månskugga bor familjen Skrämsson. De odlar ogräs istället för blommor och har en alligator som husdjur. De är helt enkelt inte riktigt som andra familjer. Och tur är väl det …

Det osynliga godiset handlar om familjen Skrämsson. De bor i ett riktigt gammalt kråkslott tillsammans med ett gäng husdjur och några spöken. Bland husdjuren hittar vi bland annat en alligator som ligger och pöser i badkaret och bland spökena finns farmors kompis, den blyga men älskvärda Blå Frun, som tidigare var konfektyrist i Paris.

Den sockertokiga familjen består av pappa, mamma och fyra barn, däribland Hedvig som är vår huvudperson. I den här boken kommer farmor på besök. Hon är en berest kvinna som alltid ser till att få med sig en massa godis hem från sina resor. Den här gången har hon med sig en hel säck med godsaker och barnen är överförtjusta. Världens godisfest tar sin början. Tills mamma bestämmer sig för att försöka göra godiset osynligt – och lyckas! Hur ska de nu hitta snasket? Hedvig bestämmer sig för att lösa fallet.

Villa Månskuggas mysterier är en ny lättläst serie av Amanda Hellberg. Hon har tidigare gjort sig känd för att skriva spökhistorier för vuxna, men nu har hon äntligen börjat skriva för de yngre. Och som hon gör det! Det här är en riktigt lovande början på en serie som kommer bli många barns favorit. Äventyren i det ensliga huset Villa Månskugga vill du inte missa! En riktigt varm och rolig bok om en tokig och kärleksfull familj. Och turligt nog är både monstren och spökena snälla."

Tack, Barnens bokklubb. Tack!

3 kommentarer:

lilla S sa...

Åh vad underbart! Grattis!!

Amanda sa...

Tusen tack!

Marie sa...

Det där måste ha värmt ordentligt. Vilken jättefin recension!