måndag 16 september 2013

Man blir glad, man blir så himla glad.

Man har överlevt ännu en recensionsperiod. Framför allt har min familj gjort det. "Fast jag börjar vänja mig", som E sa.
Vad mamma tyckte?
"Styggelsen är fortfarande helt outstanding, men med Snögloben tycker jag faktiskt att du överträffat dig själv."
Heeelt objektiv är hon förstås. ; )

Eller:
Blygsamt skryt.

"... en gudabenådad berättare med sin egensinniga blandning mellan skräck och deckare."
DN

"Hellberg väver skickligt ihop samtid med dåtid och när upplösningen kommer sväljer jag historien med hull och hår. Hellbergs böcker är storartad underhållning. Hennes huvudperson Maja Grå är både sympatisk och komplex, intrigen både spännande och trovärdig och upplösningen överraskande men samtidigt självklar. Att böckerna dessutom utspelar sig i anrik brittisk miljö gör det hela ännu bättre. Hellberg äger förmågan att beskriva miljöer och stämningar så att man känner ångan från varma tekoppar och draget från de undermåliga engelska fönstren. Det är otäckt, men precis lagom otäckt. Här förekommer inga överdrifter, vilket är klokt. Amanda Hellberg är mycket bra på det hon gör - skriver rysliga och underhållande romaner - och jag väntar ivrigt på nästa bok om Maja Grå."
Sydsvenskan 

"En ordinär deckarintrig blir extraordinär tack vare Hellbergs lugna men ändå pådrivande sätt att berätta. Och inte minst förmågan att förvandla mys till rys och vardag till skräck, från en mening till nästa."
Betyg 4 av 5
Femina 

"Den spöklika stämningen är den verkliga behållningen. Det är dessutom riktigt välskrivet, vilket få moderna svenska deckare kan skryta med att vara."
Hallands Nyheter

"... formen fungerar utmärkt. Allt utanför Majas särskilda förmågor är helt realistiskt, och miljön kan författaren, som själv är bosatt i Oxford. Mordgåtan är intressant och berättandet är tajt, rappt och välformulerat. Jag ser gärna fler delar."
Bibliotekstjänst
 

" ... den här gången vankas vinterbröllop kryddat med ett läbbigt mord, som tvingar polisen Maja Grå att koppla ihop tidigare mord med detta, nyligen begångna. Skräck och deckare i ett."
Metro (En av veckans favoriter)

"Inledningen av fallet är så suggestiv och ryslig som man förväntar sig av Hellberg. På ett insnöat slott har en earl blivit mördad vid ett bröllop och miljön är klassisk för en gotisk mysterieroman."
LitteraturMagazinet 

" ... när Maja Grås nackhår reser sig blir jag mörkrädd."
Bokhora

14 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Grattis, vad kul!!

Annika Estassy Lovén sa...

Härligt, stort grattis!

Amanda sa...

Tack kära ni!

Musimus sa...

Worth it! :)

Amanda sa...

Fänks Musimus!

Anneli sa...

Underbart! Stort Grattis!

Marie sa...

Välförtjänt!! Har kommit halvvägs själv nu.

Fanny sa...

Men grattis!! Måste helt klart läsa fler av dina böcker!

SPRAKFÅLEN sa...

Härligt att få tillbaka lite för alla timmar du svettats framför datorn!

Amanda sa...

Tack!
Svettats, fryst och lipat. ; )

Marie sa...

Fantastiskt!!! Grattis - du är bäst!

Och Snögloben ligger här och väntar på att bli läst när jag fattat mod med tanke på mitt tillstånd:-) tills dess älskar vi Det osynliga godiset hela familjen...

Amanda sa...

Tack kära Marie. Noterade ni kattens namn? ; )

Marie sa...

Absolut!!! Även huvudpersonens namn känns bekant för vår familj - vi har det ständigt som ett påtänkt bebisnamn...

Amanda sa...

Intressant ... Jag gillar även Harriet.