torsdag 12 september 2013

Man blir lite provocerad. Man brer på.

Utanför skolgrindarna:

"Hur GÅR det för dina barn nu efter inskolningen, och ny termin och allt?"

"Ja hur GÅR det Amanda? Alltså mina barn är så trötta att de STUPAR."

"Ja berätta, hur GÅR det för lilla F, det blir långa dagar för honom nu va? Men du får väl i alla fall tid att skriva?"

Jag:
"Ö, nä. Han har faktiskt kortare dagar än någonsin. Och jag får leka oavlönad, outbildad och faktiskt rätt ovillig fritidspedagog mer än någonsin."

Stora ögon. Tystnad.

Jag skrattar iskallt.
"Och min lilla G, hon tror faktiskt att hon bor på förskolan! Underbart, eller hur?"


8 kommentarer:

Simona sa...

Hah hah haaa.

Folk är fuckers.

Har jag hört.

Pernilla sa...

Ha ha ha!

Christin sa...

Aldrig har människor så många åsikter som angående barn. Jag kommer rentav på mig själv med att tycka. Socialt accepterat? Tycker det är så fruktansvärt tröttsamt.

Tante Jul sa...

Driver de og blander seg i hvordan du oppdrar barna dine? Tvi!

suziluz sa...

Jag blir alltid lika lättad när folk är uppriktiga kring sina barn, som när min underbara vän Militären var mammaledig med sin första och vi gick och fikade. Hon lutade sig tillbaka och sa, utan minsta lilla hemliga röst, att det verkligen var skittråkigt att vara hemma med en så liten. Och att gå ut? "Det är som att ha med sig en jävligt krävande väska som man ABSOLUT inte får glömma nånstans." Jag skrattade så att jag fick hicka och älskade henne ännu lite mer för det, medan folk runt oss på fiket stirrade och undrade om man borde ringa soc på den där galna kvinnan.
Grabben är numera skolålder och en trygg och älskad unge, om någon undrade.

Musimus sa...

Fast det är väl en 'grej' det där i UK. Att stå vid skolgrindarna. Yummy mummy. Scruffy mummy. Få är egentligen där så mycket för barnen som för att vädra och markera social status?

Huh... känns som en snake pit det där! O.o'

Anonym sa...

<3 Å gud vad jag hade älskat läsa det här inlägget för 16 år sedan när jag hämtade sist på dagis. "Vi har haft det så mysigt F och jag de senaste två timmarna sedan de andra barnen gick hem..." Var kommer ALLA dessa mammor ifrån som klarar av att arbeta 2,5 timmars dag och göra karriär? You ask me!
Det jag vet är att det är härligt att du gillar att skriva böcker så att jag får något bra att läsa och att du skriver din blogg som får mig att skratta, tänka och känna mig peppad i mina gamla författardrömmar. Jag suger i mig alla underbara råd vet du!

Anonym sa...

Menar FÖRSTÅS: You TELL me! Så går det när man svänger sig med utrikiska!