onsdag 30 oktober 2013

Get your candy here.Nu tar jag höstlov tills på måndag.
Tjing!
8 kommentarer:

Simona sa...

Neeeej. Inte ta leeeeedigt. Hatar när folk tar ledigt.

Buhu.

Amanda sa...

Hatar också det. Men det är FÖR MYCKET just nu. Sorry.

marie sa...

Då ska du absolut ta ledigt.... Så vi får fortsätta läsa dig !! När du orkar... Det blir oftast bäst så!!

Anonym sa...

Hej Amanda

Jag har läst dina böcker, håller just nu på med Snögloben.

Tycker du skriver väldigt bra och tror personligen att det enda skälet till att du inte är "bästsäljare" (eller det kanske du är??) är marknadsföring och branding! Antar att förlaget inte gör så jättemycket där utan att det mest hänger på dig själv?

Det finns en brittisk författare/entreprenör Joanna Penn, jag tror t o m att hon bor i Oxford, samma stad som du, som har en hel webbsida full av podcasts och marketing tips för författare. Tyvärr verkar ju mycket hänga på just detta att nå ut till folk. Här är länken till den:

http://www.thecreativepenn.com/

Har du funderat på att kanske marknadsföra dina böcker i samband med Oxford, på fb och liknande. Visst är det ju en tidsfråga också...

Jag är själv skribent och author-in-making och tror på att samarbeta med de författare man gillar vad gäller detta.

Din genre med mysterier istället för blodiga krim-polis deckare är ju SÅ mycket mera intressant känner jag!

Har du några tips på böcker inom denna genre (förutom Ajvide-Lindkvist) om man vill läsa in sig?

Älskar den typen av atmosfäriska mysterier du skriver! Det måste finnas fler författare som skriver så eller är det bara alla klassiker inom Gothic?

Lycka till med allt!
Hälsar,

Andrea

Amanda sa...

Hej Andrea,
Tack för fina ord.

Man kan vara rik på olika sätt brukar jag säga. Det är bara en bråkdel av alla författarskap som blir bestsellers. Själv lever jag strax över existensmimimum, men jag lever trots allt på författarskapet. Mina böcker säljer ordinärt i inbundet och riktigt bra i pocket, men för pocket får inte författaren så mycket.

Det stämmer inte att jag gör det mesta själv, förlagen har PR-avdelningar som jobbar stenhårt med marknadsföring och de analyserar hela tiden vilka aktiviteter och kampanjer som ger mätbara resultat.
Det är liksom i deras intresse att böckerna ska gå bra också. ; )
Men: En bok ska säljas många gånger. Författaren till förlaget, sedan ska förlaget ska sälja in titeln externt och internt (bygga pepp för författarskapet 'i huset'), samt gentemot media så att boken ska recenseras, författarintervjuer ske osv. Sedan ska förlagets säljare göra sitt jobb mot handeln. Och sedan ska handeln sälja till läsarna. Och min agentur har som uppgift att försöka sälja mot utlandet.

Fb har jag inte, där går en personlig gräns för vad jag hinner och vill. Jag har dock fått fina möjligheter tack vare bloggen, inte minst ett fint nätverk. Och TV-medverkan t ex.
Talaruppdrag och författarträffar i bokhandeln är något jag skulle vilja göra mer av i framtiden, och det kommer nog att bli lättare i och med att barnen blir äldre.

Man kan säga att det finns ett visst moment 22 i att få uppmärksamhet i media, det är begränsat utrymme och helst ska man "redan vara känd". ; )

Som boktips till dig vill jag rekommendera Louise Welsh!

Kram,
Amanda

Anonym sa...

Hej Amanda,

tack för ditt långa svar. Låter jättebra att förlaget gör såpass mycket och grattis att du ändå kan leva på författarskapet!

Visst är det sant att få kan leva på sina böcker. Samtidigt är ju deckar/spänningsgenren DEN ENDA genren i princip som ö h går att leva på vad jag förstår?

Ja det är nog svårt att hinna både skriva och marknadsföra...

Det skulle vara otroligt roligt att se fler mysterier av den typen du skriver i Sverige.

Vilken bok av Louise Welch rekommenderar du särskilt om man gillar gothic?

Skriver du varje dag ett visst antal timmar och har du handlingen/strukturen klar innan?

Vad kommer nästa bok handla om?

Amanda sa...

Hej igen,

Jag skriver på heltid, aktiv skrivtid kanske 5 timmar/dygn (resten: läsa, tänka, admin).

Kanske börja med The Girl On the Stairs av Louise Welsh, fast jag tycker ej den är bäst, fast mest spökig. Kör kronologiskt vettja!

Och Susan Hill kanske. Och Christopher Buehlman.

Kram!

Amanda sa...

P.S: Nästa bok blir en ny Villa Månskugga (för barn), efter det ev en fristående skräckroman.