torsdag 17 oktober 2013

Hur firar man

(ie jag) ett nytt inskickat manus?

Svar:
Kycklingsoppa, knäckemacka och ett glas öl.

2 kommentarer:

Musimus sa...

Jamen, grattis! Ett inskickat manus är i alla fall en historia mindre som trängs i tankarna och tar plats. En avkomma mindre att göda om man så vill?

Men du, har funderat lite på just detta... blir det lättare att få igenom sina manus när man väl är, uhm, 'bankable'? Sitter med manus nr 2 och 3 nu som i.o.f.s. är väntade uppföljare, så idén är ju redan såld, men man har ju andra projekt som kokar vid sidan av. Och då undrar man om det kommer att vara, rent faktiskt (för svetten och ångesten blir man väl kanske aldrig av med vid inskick ändå), lika svårt att få någon att haka på och satsa på att ge ut den som när man är en outgiven newbie. A no-name to whom all doors are firmly shut. Eller är man mer tillmötesgående och återkommer med kompromisser som att om det-och-det ses över/ändras/byts ut så har vi en deal?
Får man samma typ av 'överseende' som med Stephen King en dag? -Som kunde lämna in snudd på oläsliga manus för att få hjälp med att få dem, öh, läsbara. (Okej, King är väl att ta i som exempel, men det där med att få det lättare i.a.f.)

Amanda sa...

Bra fråga, den får ett eget inlägg lite senare.