lördag 19 oktober 2013

Tidigt varje lördag dansar vi.

Barnen och jag. Det är något av det bästa. En underbar danskurs, eller kanske mer en filosofi; inkluderande och frigörande, men ändå välorganiserad och genomtänkt. "Modern dans" antar jag att man kan kalla det.

Och nu har vi gjort en liten film, som en del av ett internationellt samarbete med USA och Japan, till förmån för tsunamins offer i Asien.

Filmen börjar med oss i yngsta gruppen, där man alltid dansar (eller rättare sagt ... leker) med en vuxen partner (oftast föräldern). Alla fick göra precis vad de ville framför kameran i åtta sekunder. Vi är i 'bubblorna".

Sedan går det upp i åldrarna i filmen, och dansarna blir mer och mer ... vad ska man säga ... kompetenta?

Vi har små och stora dansare i projektet, bebisar, tonåringar och gamla människor. Förståndshandikappade och rullstolsburna. Balettakademi-tränade och glada amatörer. Några gånger om året dansar vi alla tillsammans i olika föreställningar och projekt, och det är extremt rörande att se hur de små inspireras av de mer erfarna.

Titta gärna här. 
(Jag och barnen är med lite kort och snurrar runt 1:20, och de är vansinnigt stolta över sig själva och alla grannar, kompisar och lärare. Och det är faktiskt jag också.)   

5 kommentarer:

Kära Syster sa...

Vilken häftig grej! Och så vackert.

/Anna

Ingerun sa...

Så fint!

Jenny sa...

Vilken rolig sak att göra tillsammans med sina barn!

Amanda sa...

Samt billigare än terapi! ; )

Livet just nu sa...

Wow, vad coolt!