onsdag 16 oktober 2013

Vad gör man? Det är kört va?


Min pojke är fruktansvärt förälskad i en flicka han träffade på semestern i Cornwall.
Han kan inte glömma henne, och det förstår jag. De fick verkligen fin kontakt. Kemi, rent av.
Han vill skriva brev.

Dumma, dumma mig tog ej föräldrarnas detaljer, inte ens deras namn. Minns inte staden de bor i, bara flickans och lillebroderns namn (dock osäker på stavningen), har några suddiga bilder jag inte vill göra offentliga, samt minns att pappan kommer från Tyskland ursprungligen. Hotellet kan förstås inte hjälpa till, fast de har försökt (de älskar storyn). De är för stora, de var fullbelagda, och vi har för få detaljer. Google ger ingenting.

Det är kört va?

8 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Ganska kört ... Kan man tänka sig att ni skriver ett brev och postar det med hennes namn på utsidan och landet? Bara för att få ur sig de där orden han behöver ha ur sig? Eller blir det bara värre då om (...) han inte får svar?

Lo sa...

Inte helt, kanske, men staden hade ju hjälpt... Har fått brev till Dånavägen (bodde på Tångvägen) och en gång till Lotta i det vita huset nära bryggan. Fast det är en mkt liten stad...

suziluz sa...

Näh, man kan be hotellet hjälpa till såhär: om de orkar och kan, ta ett datum ni vet att bägge familjer bodde på hotellet, och be dem skicka ut ett mail (eller brev om de trots dessa dagar inte har mail till sina gäster) med bild på F och ett telefonnummer till er, till alla de familjer som bodde där med två barn det dygnet. Ja, det är bökigt, men det är inte omöjligt. De får givetvis inte lämna ut info till dig så att du själv kan söka så brett, men om de kan tänka sig att skicka ut ett massmail med info om vilka ni är och att er pojke söker sin vän X, så finns faktiskt en chans. Om de inte har mail utan bara fysiska adresser, erbjud dig att bekosta porto.

Amanda sa...

Tack!

Suz, har just testat exakt det du föreslog. De vill inte/kan inte/hinner inte/orkar inte.
(Eller så här; receptionisten jag talade med vill, men hennes chef sa nej, för bökigt.)

Ja ja, snart glömmer han.

Not.

cyndi sa...

Mäh. Hallå hotellet! Vill ni få mail av Amanda Hellbergs alla bloggläsare som vill att de unga tu ska få skriva brev till varandra? VILL ni det? Och vill ni ha mycket låga betyg i tripadvisor och kanske lite rykten om otrevligheter och en chef som plötsligt en dag är spårlöst försvunnen och gäster som gråter när de får höra om kärleken som aldrig fick chansen. En av mammorna kanske skriver en barnbok om hotellet som vägrade hjälpa till. Just det! Hotellchefen, skärpning! Klart det går att fixa!

Anonym sa...

Fatta vilken goodwill hotellet skulle få om de gjorde det! Som en liten, fantastiskt gullig saga som skickas ut till alla föräldrar som sorterats fram och som på ett mycket tydligt vis berättar för kunderna om vilken engagerad och omhändertagande personal/ledning hotellet har. Kanske kan de t o m strunta i att sortera och skicka ut det till alla gäster som bott på hotellet under den aktuella tiden?
Mitt tips: Gör ett gulligt, kanske t o m illustrerat, färdigt mail som de kan skicka ut (gör det välformulerat, varmt och inkludera hotellets logga och kontaktuppgifter) skicka till chefen och ge honom, mellan raderna, en liten kort lektion i kundkommunikation, och få hen att fatta att det inte bara är en god gärning hen gör, det ger PENGAR i slutänden!

Amanda sa...

Jo. Men ja. Det borde jag. Men jag orkar bara inte.

Pernilla sa...

<3