fredag 15 november 2013

Nämen om man skullegå in i skam-rummet och packa upp några flyttlådor?
Det är ju bara lite över ett år sedan jag flyttade.


3 kommentarer:

SPRAKFÅLEN sa...

Igår såg jag avsnittet där Sheldon skulle vänja sig av med att alltid avsluta meningar, projekt etc. på sitt sätt s a s. Big Bang Theory, in case you didn´t know.
Men det har jag inte heller några som helst problem me

Musimus sa...

Flyttlådor? Ett år senare? Men Amanda, slå bara in dem som julklappar så kan resten av familjen gladeligen göra det åt dig om sisådär en månad! ;) Alla har redan glömt vad det är i dem vid det här laget.

Off Topic:
Har en sådan där halvpraktisk fråga igen. Om du känner att du kan/vill svara så vore det generöst :) Ingen brådska heller.

-- Det talas mycket om det kreativa arbetet som författare, men hur gör man egentligen när man väl är där och skall få betalt? Your first paycheck. Threatening to be followed by more. Är man oförsiktig eller ovan så kan man ju förlora rätt mycket av sina surt - jävligt, jääävligt surt - förvärvade pengar (yes, I just mentioned the dirty m-word! ) i onödiga skattesatser. Vilket i början betyder att man inte får mycket över att leva på netto om man tar emot allt som privatperson.

Hur borde man göra - börja med en enskild firma eller krångla med ett HB? Ett AB direkt eller är det något att ta down the road?

Hur gjorde du? Startade ett AB redan efter första acceptsniff från förlaget?

Vad brukar vara kutym?


Bästaste bästa hälsningar,
Musimus Maximus Confusimus Nosymus

Amanda sa...

Sprakfålen, har inte sett men verkar kul!

Musimus, jag vet inte riktigt vad som är kutym i Sverige, jag startade motsvarande enskild firma i England efter första boken + när jag sa upp mig från fast anställning, ja.
(hade t ex inte fått någon föräldrapenning alls annars)