söndag 8 december 2013

Fördomar på skam, del 2 och 3.

2) Köpte just ekolooogiska ägg och ekolooogisk gräddfil. Satan helvete vilka äckligt smakande produkter.

3) Har sagt det förr, säger det igen: Finns det några människor på denna jord som flyger mer flygplan eller kör mer bil än dessa självförhärligande yogabitna hycklande  ekonördar?

12 kommentarer:

Malin sa...

Nämäh! Usch, Amanda. Vilka ekonördar är det du pratar om nu? Hälsar en som jämt och ständigt försöker leva etiskt för inklusive med resor förstås. Jag tycker det är så nedrigt att bara för att du har fått nån hangup på ekoprodukter, som ju faktiskt är en bra grej både för djur och människor, så ska du trasha det. Om du nu har svårt att köpa ekologiskt för din skull eller för att det är "fint", vilket jag antar är vad du stör dig på, så köp åtminstone eko kaffe, bananer och vindruvor så att folket som jobbar med det, och deras barn, ska slippa gifterna. Ursäkta, men blä, lite perspektiv.

TravellingAK sa...

OJ, den träffade en öm punkt. Jag vet att jag flyger för mycket, försöker ta tåget när det går och gillar buss och annan kollektivtrafik men jag vet att resandet är ett problem. Och ändå kan jag inte låta bli, slutar jag resa tror jag att jag går under. Hoppas att jag lyckas kompensera för en del av det genom att tänka på hållbarhet för resten av "pengen". Väl på plats försöker jag tänka mig för så jag inte blir en belastning på miljön.
Yoga gör jag också då och då... :-/

TravellingAK sa...

OJ, den träffade en öm punkt. Jag vet att jag flyger för mycket, försöker ta tåget när det går och gillar buss och annan kollektivtrafik men jag vet att resandet är ett problem. Och ändå kan jag inte låta bli, slutar jag resa tror jag att jag går under. Hoppas att jag lyckas kompensera för en del av det genom att tänka på hållbarhet för resten av "pengen". Väl på plats försöker jag tänka mig för så jag inte blir en belastning på miljön.
Yoga gör jag också då och då... :-/

Amanda sa...

Det är förstås inte svartvitt, det här.

Simona sa...

Amanda, skärpning! Köp ekologiska ägg eller köp inte ägg alls.

Mvh
Jag är superekologisk och flyger knappt alls.
(Men jag hatar yoga)

Amanda sa...

Klart jag köper ekologiska ägg! Men de var fan inte GODA, dessa!

Musimus sa...

*Ekonörd* But I look normal. You couldn't tell I'm 99% Bio ;) Förstår dock ditt rant.

Och Yoga, visst, har kvar det från balettdagarna way back. Mest för att det är skönt att stretcha.

Flyger ofta? Nope. I digs the train sista' ;) (okay, transatlantic or Asian travels are kinda' hard not to take to the wings for)

Ekologiska/biodynamiska produkter smakar illa? Har tvärtom varit med om att de (alltså äkta ekologiskt stuff där allt går att spåra och kontrollera) faktiskt smakar bättre. Speciellt mjölken. BigDairy-mjölk smakade i jämförelse som vitt vatten t.ex. Same for the eggs; riktig smak på dem och grym färg på gulan. Men det fuskas en del med 'naturligt/ekologiskt' numera, så kolla en & två ggr. Kan förklara den skumma smaken(?). I UK tror jag det är bäst att utesluta det mesta som inte officiellt är stämplat med "UK Soil Association", såvida det inte är gårdsgrannen bredvid som man vet är helren. Mycket fusk i branschen som sagt. But hey hon' give the shit a chance - om du har tid att läsa lite på förpackningarna då och då.

Annika sa...

Jag vet inte säkert hur det är numer, men tidigare ingick inte transporter i ett av dom större miljömärkena (börjar på "K" slutar på "RAV").

Kanske är det så att en groddtuggande* typ som rest på retreat till Thailand anser sig var "eko", på samma sätt som en ekologiskt odlad morot som färdats från Yttre Långtbortien till Sverige är det?

(*obs; inget ont om groddar.)

Anonym sa...

Hahahaha.... Jag vet precis hur irriterande det är. Jag har retat mig sjuk på en känd person som yogar och är sååååååå perfekt och medveten och ett med universum och flyger och flänger som ett jehu. Lägger sina kurser utomlands på lagom flygavstånd och det räknas tydligen inte på nåt märkligt sätt. Tack för att äntligen någon annan reagerat! Vilken lättnad när man har någon annan att vara småaktig tillsammans med. //Anne

Anonym sa...

Jag köper alltid ekoprodukter (och tycker att de smakar lika bra eller bättre än de oekologiska).
Det händer att jag flyger. Jag tänker att det är bättre att göra något än att göra inget. Det är inte som att jag skulle känna att jag kunde flyga mer, eller med bättre samvete, om jag _inte_ skulle sopsortera, pendlar kollektivt och välja ekologiskt?
Den här ranten tycker jag låter lite som tuffa tjejen/killen i högstadiet som vill vara lite cool och dissa tönt-pk-människor för att verka lite hård och häftig. Tyvärr. Oftast gillar jag ju det du skriver.

Amanda sa...

Menar inte att peka ut någon här, eller trampa på ev. ömma PK-tår. Det är fint att vara PK.
Tuffa tjejen är nog det sista jag är.

Rant vet jag inte precis, men jo, kanske.

Inom mig bollar jag en del med moraliska och etiska frågor, absolut.
Menar inte att pissa på någon med mindre cynism än jag själv.

Musimus sa...

Nejmen, stackars Amanda... det ser ju ut som att du blev lite utskälld i denna tråd. Usch, hoppas du inte kände dig utskälld eller så. Hela PK-byn skrällandes med högafflar och facklor... :) Tror vi alla kom med 'men jag minsann' (typiskt svenskt? ;P ) -exempel i ett försök att påvisa motsatsen till just den där hycklande ekosnobben i sin bensinslukande Chelsea Tractor. And not to have a go at you for writing it.

Men du - det där med äckliga ägg! Reason; höns som fått krossade linfrön i fodret. (Flaxseed = linfrön = urksmak)
Har av misstag köpt 'Omegaberikade ägg', och linfrösmaken hade tagits upp kan jag säga. Påminde om linfröolja man fick som liten. *ryser*