fredag 4 juli 2014

Käkar smultron

från täppan och grunnar på femåringens första betyg (!).
Kunde vara bättre, kunde vara J*VLIGT mycket sämre. Har fått vissa indikationer varåt det barkat under vårterminen, men det blev bättre än väntat.

Jobbet går inget vidare. Men när tyckte jag någonsin själv att jag skrev okej prosa?
Nä, just det, aldrig.

Eller ... typ ... ofta?

Den där sinnesrubbade Jekyll & Hyde-kombon av lågt självförtroende och grandios självbild.

Analyze that.4 kommentarer:

Karin sa...

Hjälp vad brutalt det låter med betyg för småfolket tycker den här förskolläraren från mellanmjölkens förlovade land! ;-) Är det i olika ämnen? Siffer/bokstavsbetyg eller omdömen? Vad tycker du om'et, tumme upp, tumme ned? Lycka till med skrivet (heja mr Hyde!)!

Amanda sa...

Tack!

Jag tycker att det är bra. Barnet själv vet inte så mycket/bryr sig inte.

Det är 17 olika "ämnesområden" (t ex hälsa & personlig hygien, hur världen fungerar, utforska olika material, läsa, skriva, siffror, former och mått, skapa och upprätthålla relationer, lyssna uppmärksamt) som får varsitt omdöme.
Man kan få omdömet 'emerging' (finns en del att önska?), 'expected' (typ ... normal?) eller 'exceeding' (typ ... brådmogen/lillgammal?).

Vet att pedagogerna körde lite extra med mitt barns matte för att komma upp i den nivå de ansåg han hade potential för, men inte nådde "frivilligt" (ie han är lat, fattade inte grejen med att göra sitt bästa).

Men det är allmänt vedertaget att ongarna är extremt olika i mognadsnivå men ändå inom ramen för de 'normala' fram till 7 - 8-årsåldern och inget speciellt dramatiskt händer i åtgärdsväg från skolans sida innan dess (ie om någon skulle visa sig "onormal").

Frida sa...

Mina texter är fantastiska, tills jag läser igenom dem och de är katastrofala, tills jag redigerar dem så de blir fantastiska, tills jag skickar in dem och de är så pinsamt dåliga att jag helst vill gå under jorden, tills jag får respons och de är helt okej, tills jag läser dem igen och tänker "hur tusan kunde jag skicka iväg den här smörjan? Och hur tusan kunde de tycka att det var värt att ge ut?" tills jag redigerar dem och...

Betyg i personlig hygien, det låter som något det.

Amanda sa...

Haha, jag vet. Nämen du fattar, bajsar inte på sig hela tin, använder tvål frivilligt, vet att det inte är bra att knalla omkring med blöt tröja eller käka godis man hittat på marken.