onsdag 6 januari 2016

Kan inte hålla mig längre,

nu måste vi diskutera Making of a Murderer.
I kommentarerna, läs ej om du är spoilerkänslig.

Kör på!

P.S: Gott nytt år och allt det där.

14 kommentarer:

Amanda sa...

Sett klart för 20 min sedan. Mållös över filmmakarnas tillgång till medieskygga familjen. Mållös.

Å gud, Len, Kratz, Lenk, Colburn, alla skönmålade Averys; vilka jävla skräpmänniskor på olika sätt.
Det stör mig inte så jättemycket att Steven sitter inne (bad me?). Det stör mig dock att Brendan gör det.
Fick konstig känsla av Teresas bror, ex och room mate. Exet speciellt.
Och vem hade telefontrackat henne (enligt hennes kollega) tiden innan? Kan man inte kolla upp sånt?
Garaget superstädat - men inte det blodbesudlade (hennes blod) bagaget på hennes bil?
Nyckeln = uppenbar plant, och då känner jag att det är logiskt att även bilenn var en plant.
Men hennes brända ben? Magstarkt.

30-nånting sa...

Ja herregud, jag har läst allt jag kommit över och är kanske inte helt övertygad om oskulden men är fruktansvärt skrämd över på vilken basis man kan döma någon till livstid! Dessutom är jag fortfarande skitförbannad över förhörstekniken de använde mot Brendan.

30-nånting sa...

Ja, håller helt med om exet! Och enligt en av artiklarna jag läste uppgavs det att Steven ringde och frågade efter henne vid ett flertal tillfällen. Men jag har sällan ogillat någon så mycket som Brendans första smilfink till försvarare. Och Kratz. Får rysningar när jag hör hans röst och slutet bekräftade bara mina känslor för honom.

Amanda sa...

Undrar också över Stevens kusin som i början anklagade honom för att onanera/ha sex offentligt. Var kom det ifrån? Känner att filmmakarna tonade ner hans gränslöshet och brott lite VÄL.
Fascinerades av att familjen Avery hade en dialekt som liknar irländska resandefolk (=travellers).
Ugh, Kratz, äckliga narcissist.
Och Len, blonderade försvarar-smilfinken, nä fy faan.

Chockades också över att de två jag kände hade lite brains och glöd i fam Avery, ie Stevens far och Barandons mamma inte nådde fram på nåt sätt.

Amanda sa...

Dessutom är jag väldigt förvirrad när det kommer till den tekniska bevisningen mot Steven. Finner hela den biten obegriplig. Andra källor säger att det fanns massor, något som dokumentärmakarna valde att glossa över?

30-nånting sa...

Ja det där har jag också funderat på. Varför de valde att inte ta med de bevis de faktiskt hade. Nyckeln känns definitivt planterad, men de hittade väl hennes telefon i den där tunnan?

Amanda sa...

Exakt.

"They [förhörsledarna] are trained to get a confession - not the truth."
Alltså fy faan vad otäckt.

Jag köper ej teorin om att polisen mördade Teresa. Som en polis sa, rått men sant, "då hade det faktiskt varit enklare för oss att döda Steven". OM den ev konspirationen mot Steven nu gick ut på personlig vendetta mellan honom & polisen, i kombination med att $36 mil i skadestånd för ett fattigt county.

suziluz sa...

Jag tror att Steven är oskyldig, men jag tror inte att polisen mördade Teresa. Känns som att både Bobby Dassey och den där svågern var ute och jagade lite väl lämpligt i tid - och var varandras enda alibi. Det fanns ju fler på gården som hade kunnat bränna upp tjej + grejer, särskilt om man ville använda Stevens bonfire för att skylla på honom. Jag tror att en försvunnen och senare hittad mördad tjej bara råkade vara för lägligt för polisen att hoppa över när de kunde sätta dit snubben de verkar hata.
(Apropå kusinen som anklagade honom för ditt och datt - han prejade ju henne av vägen för att han var så förbannad på att hon ljög om honom, i hans version. Inte helt omöjligt?)
För mig verkar det däremot helt omöjligt att Brendan Dassey skulle ha gjort något annat än det han återkom till några gånger - kom hem, spelade tv-spel, pratade med sin mamma, gick hem till sin morbror och eldade upp skräp, gick hem och lade sig. Den historien är exakt likadan varje gång han säger det. Allt annat är ju bara rörig bullshit. Och om hans historia är bullshit, varifrån kommer uppgifterna om att Steven skulle ha våldtagit eller alls våldfört sig på Teresa? Varför? Verkar det rimligt att en kille som äntligen kommit ut ur fängelset och ska gifta sig och har stämt polisen på en massa stålar skulle mörda och lemlästa någon bara lite sådär en passant? Nä, det inte bara luktar, det stinker justitiemord.

Amanda sa...

Alltså, serien är ju extremt vinklad och utelämnar massor men det är väl brukligt i den här sortens dokumentärer. Jättefrustrerande att få så pass lite information på dessa 10 timmar känner jag i efterhand. Men vilken jävla rättsröta. Alltså, jurysystemet ... den jurymedlem som mobbade de andra att komma över till skyldig-sidan var pappa till vice-scheriffen i Manitowoc. Herre jesus.
Bobby Dassey och den där svågern var tydligen högt upp på försvarets lista över alternativa gärningsmän, liksom ... ta - daa ... Brendan. Det kunde Steves försvar dock inte prata om inför kameran, men ja, även dom var redo att slänga Brendan under bussen. Inga av Teresas anhöriga eller bekanta var med på listan.

Nu ska jag läsa detta, om utelämnade bevis mot Steven:
http://www.pajiba.com/netflix_movies_and_tv/is-steven-avery-guilty-evidence-making-a-murderer-didnt-present.php

Anonym sa...

Men den artikeln kommer ju inte med något bevis som inte redan angetts. Jag läste på som en besatt i två dagar efter att ha sett klart (blev lite upprörd ja, m'kay) och läste bla Teresas mammas vittnesmål. Att Steven bad om Teresa för foto var inte märkligt, fotograferna på biltidningen hade områden de ansvarade för och hans gård ingick i hennes. Visste han inte om det men var nöjd med jobbet hon gjort tidigare är det ju naturligt att be om samma fotograf.
Och att öppna dörren iklädd bara handduk för att någon ringer på när man står i duschen... tja, om det betyder att man är mördare, då är jag också det.

Amanda sa...

Nä jag håller med, det var en dålig "artikel".

Erika Sörqvist sa...

Bevisning mot Steven Avery, och i ännu högre grad Brendan Dassey, måste man väl säga är rätt så sketchy. Jag läste någonstans att en expert hade uttalat sig om att det ska vara svårt/omöjligt att bränna en kropp så att det bara blir benfragment kvar i en vanlig brasa. Och som jag har läst folk på flera ställen kommentera, om hon brändes så öppet så skulle ju massor av folk ha känt stanken??
Oavsett om han har gjort det eller inte så fanns det ju reasonable doubt, även om dokumentären visade en sida av saken (för att uttrycka det diplomatiskt).

Amanda sa...

Hej Erika,
Har också funderat på det där med bränningen av kroppen.
(Luktar tydligen grillfest, säger de som vet. Makabert.)
Behövs det inte riktigt höga temperaturer, tänker jag?
Frågor, frågor.

Erika Sörqvist sa...

Ja, precis! Den där experten hade väl menat att man i princip måste bränna en kropp i typ ett krematorium/annat ställe där man kan uppnå väldigt höga temperaturer. Annars blir det mer kvar av kroppen än bara ben.
Det känns ju väldigt tveksamt om vi nånsin kommer få reda på vad som eg hände. Men jag tror definitivt inte att hela sanningen har kommit ut.