torsdag 5 januari 2017

Vinter i UK.

Eller jag kanske ska säga "vinter".
För grejen är att det blir liksom aldrig vinter.
Just nu har vi nollgradigt, kanske minus 3 på natten. Det känns extremt kallt.
Primulan blommar och krokus och påskliljor sticker upp, snödropparna blommade över i början av december.
Har snart bott halva mitt liv här (herregud!) och minns kanske tre-fyra snödagar totalt, sådär att man nästan kunde åka pulka, bygga en snögubbe och var tvungen att använda vinterkängor. Skolor och arbetsplatser stängde självfallet, ingen förväntas förflytta sig här när det ligger 2 mm blötsnö på marken.

Saknar jag oxveckor och vargavinter?

Eh ... nej.

6 kommentarer:

Hanna Lans sa...

A v s k y r kyla och snö! Förstår fuller väl att du inte saknar.

Anonym sa...

-18 på schlätta just nu.
Joråsåatte...

/J

Annika sa...

Kontrar med minus 35. Hatar kylan, vilken tur då att jag bor så nära polcirkeln, liksom. Tycker brittisk vinter låter underbart!

Anonym sa...

Dalarna -30 i skrivande stund. Avskyr också vinter. Men kylan här är 10 gånger bättre, och lättare att fördra än den lömska, smygande fuktklirrande kyla som svepte i vindarna över Upplandsslätten. Så jag känner mig lyckligt lottad ändå.//Anne

Anonym sa...

Låter som Skåne. Fast nu har vi minusgrader - och ingen blåst. Ganska behagligt. Det biter i kinderna men resten av kroppen går att hålla varm genom att klä på sig, till skillnad från när det är plus fem och vind som går genom märg och ben. Och om det är något jag avskyr så är det slask. Det får en ju snudd på att tappa livslusten. /Ansi

Amanda sa...

Känns helt overkligt att tänka på. Fast Svergie har ju i a f ordentligt byggda hus till skillnad från UK där vi har ... eh ... mycket god naturlig air conditioning (ie drag).