måndag 20 mars 2017

Var det bara jag?Som suktade hela barndomen efter en sån här alldeles underbar flamencodocka (fick aldrig p g av att många i min föräldrageneration hatade kitsch och krusiduller).

16 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Nej, inte bara du:)

30-nånting sa...

*räcker upp handen* alltså lyckan när jag ääääntligen fick farmors flamencodocka i finaste syrenlila färgen. Den åkte direkt upp på min skrythylla tillsammans med alla porslinsfigurer...

Ann-Charlotte sa...

Nä, inte bara du ;-) Till slut fick jag faktiskt en señorita i dramatiskt röd klänning med svarta spetsar.

Robert W sa...

Det får mig att fundera på vilka leksaker man själv kan ha förmenat sina barn och som de som vuxna med sorg kommer att se tillbaka på...

Christin sa...

Jag fick fanimig en!! Den var läcker. Svartröd klänning och spets.

Amanda sa...

Till er som fick: Jäkla apor.(skoja)

Hanna Lans sa...

Jag ville ha men fick aldrig. Jag fick inte heller leka med barbies för de var för verklighetsfrånvända. Istället fick jag leka med troll ... Jäklar vad jag sydde flanencoklänningar till mina troll! Snyggaste trollen i sta'n!

Lo sa...

Jag fick också en! Inte av mamma, såklart, utan av farmor och farfar. Köpte också helt solidariskt likadana till mina döttrar, dock osäker på om de uppskattade dem efter förtjänst.

Anonym sa...

Jag hade en, pga balkanföräldrar som verkligen inte bangade kitsch.

Amanda sa...

Som sagt, apor. JAG HATAR ER.

P.S: Visst fanns det ganska stora också, som typ kunde sitta i en soffhörna? Alltså inte stor som en sexdocka, mer som en gammaldags hård babydocka. Har ett vagt minne av att vi köpte en husvagn av ett par som hade en sån, jävlar vad jag försökte se rar ut i ett desperat försök att de skulle skänka den till mig. Funkade ej.

Amanda sa...

P.P.S: Fick inte heller någon Barbie förrän det blev glatt och ytligt 80-tal. Dock en Sindy (älsk!) - och den diskbänksrealistiska accessoaren Sindys gulbruna TOALETTSTOL.

LoHe sa...

NEJ! Inte bara du! Det där är min barndoms kvinnoideal - Det blev inte snyggare än så där.

Mormor och morfar hade TVÅ stycken.

Vad var skillnaden mellan Barbie och Sindy?

Emma sa...

Jag fick en som min mamma hade haft när hon var liten tillsammans med ett gäng andra souvenirdockor. Älskade den!

Amanda sa...

Sindydockan skapades i Storbritannien på 1960-talet och är världens sötaste modedocka. En helylle-variant av Barbie. http://www.oursindymuseum.com/1979/44202%20Dinner%20Date%20variations.JPG

Anonym sa...

Fick en Sindy av min farmor som bodde på annan ort, knäappt kände mig och i vanlig ordning frågade i affären vad flickor i min ålder tyckte om. Tittade på den. Skrev "sindy" i min finaste snirkliga stil på en skokrtong och lade ner henne och hennes kläder där. Minns inte att jag någonsin plockade upp den ur den lådan sen. Fattade inte grejen. (Förstår frortfarande inte grejen. Tycker inte det är kul att klä mig heller.)

Amanda sa...

Rollspel var grejen! Söta Sindy var snäll och Barbie var elak 'tuff tjej'. Minns även att jag ock en kompis hade en episk dårhus-lek där hennes mammas gamla dockor med kortstubbat hår var de stackars dårarna.