onsdag 27 december 2017

Det blev ingen julaftonsklänning,

det blev en sjukhussärk, och jag är så jääävla tacksam över att leva i detta privilegierade land i denna privilegierade tid. Blindtarmsoperation. Förklaringar överflödiga.
Ljuvlig personal trots att de gick på knäna, hemma efter två nätter, fullpumpad med antibiotika (I do love that shit). Nu dricker jag kaffe och äter grillad kyckling och kollar tecknat med keliga barn vid en tindrande gran.
Livet alltså.

10 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Hoppsan. Min läkare tror att det är min blindtarm som gör ont på min högra sida, men tycker inte man behöver oroa sig över det förrän det blir akut. Jag vet inte jag ... Det verkar inte vara en dans på rosor när det blir akut liksom? Önskar dig god bättring!

Amanda sa...

Hanna hen har rätt. Det kan komma och gå och läka ut sig självt. Har haft nästan lika ont, på samma sätt, 5-6 gånger i vuxen ålder, trodde det var magkatarr/stress/whatever. Men denna gång blev det outhärdligt ont, i nivå med värkar, med feber, samt gick tydligt ner i nedra högra sidan. Hade ändå överlevt ett par dagar utan vård.

Amanda sa...

P.S: De kollade även allt gynekologiskt + gallan + njurar med utlraljud för att utesluta det. Känns bra att vara genomkollad för nu.

Cecilia i Houston sa...

Uäh, krya på dig!
Min man hade blindtarmsinflammation för några år sedan och hade så ont så att han var grå i ansiktet. Efter titthålsoperationen hade han ännu ondare, fast på ett bättre sätt :-). Också väldigt tacksam över att ha tillgång till sjukvård, inte en självklarhet i det här landet tyvärr.

DDT sa...

Men, vilken trist julklapp. Fast ändå - älskar fungerande vård! Hoppas att du snart mår bra igen.

Gunilla Byström sa...

En sån där sjukhussärk med öppen bak? Schysst...
Och schysst att du nu mår bättre!
Vi är mycket privilegierade i västvärlden. Än så länge.
Nu kan du ju t ex äta Spotted Dick igen! Ha ha, vilket äckligt namn : D
Tittar på Dickensserien och njuter av språket.

Anonym sa...

Tindrar ni ikapp med granen nu?
Skönt att vara hemma igen.

/pöss J

Amanda sa...

Öppen bak, indeed. Fast man har ju underbyxor som regel också ... Grå i fejset är verkligen en indikation. Spotted dick som är så gött! ; ) Ja nu jävlar tindrar jag. Tack kära ni.

Jenny sa...

Åh, vad tråkigt med blindtarmen. Hoppas du känner dig bättre nu ❤️
Önskar dig Gott Nytt År. Och vill även tacka för alla fina råd och tips du gett mig genom åren. Kram

Amanda sa...

Tack för fina ord Jenny, det är skönt att vara av med den!