söndag 11 mars 2018

Somliga män.

Mina barn sysslar med en aktivitet på helgen.
Vi föräldrar väntar i en nära angränsande lokal där det en gång fanns ett fik. Nu finns det inget fik. Vi saknar fiket lite.
Två föräldrar har tagit ett initiativ: De tar varje helg med med sig kaffe, pressokanna, tepåsar, vattenkokare, mjölk, socker, kanske lite hembakt och frukt. Man får betala ett par frivilliga kronor för fikat. Alla gillar't. Dessa två föräldrar samlar även ihop och diskar koppar + torkar bord + tömmer skräp efteråt. Samtidigt som de har koll på 2-3 barn var, mellan 3 och 13 år.

Det är två män strax under 40.

Jag vill mena att detta är något oerhört sällsynt att se, för någon från min generation (runt 45 och omgiven av mansbebisar och deras enablers since forever). Och väldigt härligt. Och skitbra att deras barn och alla andra barn ser dem göra detta; ie vara servila och bidra helt självklart och naturligt till den allmänna trevnaden.

Mvh,
/Väljer idag att vara hoppfull i det lilla

6 kommentarer:

Elin Säfström sa...

Tänk att man ska behöva bli så förvånad - och glad - över detta. Men absolut, hoppfull i det lilla!

Amanda sa...

Japp. Som att se två livs levande enhörningar, så sällsynt är det.

Johannes sa...

Somliga män strax över 40, eller kanske närmare 50, är ännu bättre på det där. Och när de torkat av det sista bordet, bytt eventuella bajsblöjor och hängt upp diskhandduken så går de ut och skottar snö och grusar vägen eftersom det måste göras det också.

Amanda sa...

Japp, de finns även om det är jävligt tunnsått, (ni) enhörningar.

LoHe sa...

Fint! Gla’ för det lilla!

(Jag är nu glad för bilden på blöjpaketet: En pappa med bebis i famn försöker typ diska stekpanna. Hopp om at’ liksom. Libero. Pampers skulle aldrig...)

Amanda sa...

VA SÄGER DU MÄNSCHA?! EN MANLIG FÖRÄLDER SOM BYTER BLÖJA? Nä asså vart är världen på väg när di börjar normalisera sånt.