onsdag 2 maj 2018

Förresten, det har varit en massa tjat

om att barnfilmen Emoji Movie skulle vara så jäääävla dålig.
Det är den inte. Och jag har sett varenda barnfilm som inte är direkt olämplig som gjorts de senaste 30-40 åren, och många äldre.

Emoji Movie har ett långsökt koncept, sure. Men inte SÅ mycket mer långsökt än Inside Out eller Wreck it Ralph (som jag tycker är riktigt bra båda två).
Den är basic men söt och kul och spännande (och liiite lagom kittlande otäck för min hariga sjuåring, som jag inte skulle låta kolla på den ensam), har lite oskuldsfull romantik som nioåringen älskar, och flera stora kvinnliga karaktärer (om än i minoritet men men) och bra tempo och helt OK soundtrack och lagom många blink-blink-skämt för den vuxna tittaren men inte för många (hatar det). Maken grät, fast det gör han i o f åt reklamfilmer också.
Och, liksom, ett helt OK budskap. Helt OK värderingar. "Var dig själv-även om det är jobbigt ibland-budskap."
Den är inte i nivå med en annan plastig färgsprakande ny-ish barnfilm; Trolls (som jag positivt överraskad ger en svag fyra eller stark trea) men, tamejfan, nästan.

Ska vi snacka direkt dåliga barnfilmer kan jag rapa upp fyra stycken på under fem sekunder:
Toy Story 1 (bråk och våld och inga kvinnor/flickor)
The Cat in the Hat (bisarr och våldsam och full av vuxensex-innuendon)
The Polar Express (hade kunnat bli mysigaste julfilmen ever, blev i stället både långtråkig och nästan ofattbart creepy i sin [då] "nyskapande" animationsteknik)
Bee Movie (alltså - VAD FAN? Förfärligt bisarrt koncept och totalt o-kul.)

Varsågod för info.
(Ja, jag vabbar som du säkert redan fattat Sherlock.)

2 kommentarer:

Annika sa...

Tycker verkligen emoji movie förtjänar bättre än de typ 3/10 den får på imdb. Trolls var för övrigt förra årets positiva överraskning (gillar oftast inte film där det bristes ut i sång). Tyckte de där majestätiskt dumma trollen var urjobbiga, men sen dök Branch upp. Jag älskar Branch.

Amanda sa...

Same!
Jag såg allt krimskrams först och blev totalt anti.