fredag 14 september 2018

Hormonspiral, dag 85.

Håll i hatten, nu blir der personligt, privat och geggigt.

Det sticks, det värker och jag har blött varje dag.
Men inga tecken på infektion tackar som frågar.
2,5 veckor av 4 är det på trosskyddsskvätt-nivå, övriga tiden som vanlig störig månta. Dock inte i närheten av de helt störda mensblödningar jag hade utan hormonella grejer i kroppen de senaste två åren. Eller som en väninna i samma ålder sa: "Jag cyklade genom Oxford och fattade inte att jag lämnade en röd linje efter mig på asfalten."
Tänk pannbiffsstora svarta klumpar. Finns inget skydd i världen som fixar sånt.
Tjohoo för förklimakteriet! Tjohoo för att kvinnans fortplantningsorgan typ rötnar och försöker döda henne när de gjort sin grej!

Not.

P.S: I övrigt mår jag jättebra tack.

8 kommentarer:

Maja Gräddnos sa...

Huja! Kram på dig!
Spiral? Låter gräsligt, jag har aldrig vågat prova. Inte en enda jävla ond gyngrej till, om det kan undvikas, efter allt IVF:andet. Förklimakteriet låter dock typ rätt jävla bekant. Som jag har slagits med det de senaste åren. Har du testat progesteronkräm? Jag har ingen aning om det kan funka ihop med spiral och om det hjälper mot jätteblödningar men Dr Google finns ju alltid. Jag kan inte leva utan min progesteronkräm i alla fall och om inte nästa leverans kommer som planerat blir jag tyvärr tvungen att ta flyget till UK och göra inbrott i lagret hos Onas Naturals.

Amanda sa...

Min förhoppning är att spiralen ska få min mardrömsmens att trappa ner efter 6 månader (det är en inte ovanlig och välkommen biverkning, tydligen). För jag pallar snart inte mer. Tycker att det är sinnes att gamla kvinnor ska behöva hålla på med det här gegget.
Tack för tips!

erika sa...

Åh! Äntligen samtal om (för)klimakteriet! Som jag ser fram emot SVTs programserie. Varför, varför pratar vi inte? Mina yngre vänner ryggar liksom tillbaka om man råkar nämna vallningar. Annars så frispåkiga men när det handlar om detta vill vi inte prata. Jag ryggar också lite. Talar (nästan) aldrig om det med ngn annan än min man. Och knappt ens med honom.

Anonym sa...

Spiral is da shit! Haft flera år. Med myom och otillräckliga skydd blev det ett nytt liv. Lycka till!

J

Anonym sa...

(Lite skvätt numera bara. Fatta!

Amanda sa...

Hoppas, hoppas jag får samma effekt av spiralen när min galet överaktiva livmoder taggat ner.

Varför har ingen hittills pratat om förklimakteriet? Well I guess it takes generation X to do it. Vi får axla ansvaret helt enkelt. It's OK, vi är vana.
/Den vuxne i rummet sedan 7-årsåldern

LoHe sa...

Jag har varit helt offline hela föräldraledigheten typ, men nu är jag tillbaka!

Så spännande (?) att du körde igång på spiral sedan! Jag ska läsa ikapp. Hoppas verkligen att det hjälper dig! För mig nu efter ganska exakt ett halvår, så är jag nere på regelbunden (månadsvis) trosskyddsblödning. Den får gärna försvinna den också men so far so good. Håller tummarna för dig! Kram!

Amanda sa...

Tacktack LoHe.